Misyonumuz:  Eğitime, kültürel ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak ve bireylerin hayatında fark yaratmak.

Menü Bar Kurumsal

Aydınlatma Metni

AYDINLATMA METNİ VE AÇIK RIZA FORMU

Sayın Eğitim, Bilim, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı (SAYIN VAKFI) tarafından yürütülen öğrenci bursu ve sosyal yardım ve hizmet programlarına ilişkin kişilerin ihtiyaç sahipliği durumunun tespiti için gerek görülmesi halinde hane ziyaretleri gerçekleştirilerek veriler toplanmaktadır.

Bu doğrultuda sosyal yardım ve burs gibi veya herhangi bir hizmet başvurusunun tamamlanabilmesine yönelik veya ilerde şahsınızın yapacağı ya da Sayın Vakfı tarafından arz odaklı sunulabilecek burs ve sosyal yardım uygulamaları için gerekli sorgulamaların ve incelemelerin yapılabilmesi için 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun ilgili hükümleri gereğince sosyal yardım ve burs başvurusu yapan veya hanesine ziyaret gerçekleştirilen vatandaşlarımıza ve hanelerinde yaşayan kişilere aydınlatma metni ile bilgi verilmesine ve özel nitelikli kişisel bilgilerinin işlenmesine ilişkin açık rızalarının alınmasına ihtiyaç bulunmaktadır.

Bu çerçevede aşağıda yer alan aydınlatma metnini ve açık rıza metnini okuduğunuzu ve özel nitelikli kişisel verilerinizin işleneceğine ilişkin imza vermek suretiyle onaylamanız  gerekmektedir. İmza atmama ve onaylamama hakkınız saklı bulunmaktadır.

AYDINLATMA METNİ

Bu Aydınlatma Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVK Kanunu)“Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” kenar başlıklı 10 uncu maddesi uyarınca ve KVK Kanunu kapsamında veri sorumlusu olan SAYIN VAKFI tarafından yürütülen sosyal yardım ve burs gibi yardım programlarına yapılan başvurularda veya arzodaklıhizmetsunumuiçinhaneleregerçekleştirilecekziyaretlerindebaşvuruyapanveyahanesineyönelikinceleme ziyareti gerçekleştirilen kişilerin kendisi ve yasal velisi olduğu çocuklar ile vasisi olduğu kişilerin ve kişinin hanesinde yaşadığını beyan ettiği kişiler ile nüfus kayıt örneğin deyer alan kişilerin kişisel verilerinin işlenmesi hususunda ilgili kişilere bilgilendirme yapmak amacıyla hazırlanmıştır.

Veri Sorumlusunun Kimliği

SAYIN VAKFI tarafından yürütülen sosyal yardım, burs ve diğer hizmet programlarına ilişkin yapılacak iş ve işlemlerde işlenen kişisel verileriniz bakımından veri sorumlusu SAYIN VAKFI ’dır.

İşlenecek Kişisel Veriler

SAYIN VAKFI tarafından yürütülen sosyal yardım, burs ve diğer hizmet programlarına ilişkin yapılan başvurularda veya arz odaklı hizmet sunumu için gerçekleştirilen inceleme faaliyetlerinde aşağıda yer alan kişisel verileriniz ve yasal velisi olduğunuz çocuklar ile vasisi olduğunuz kişilerin ve hanenizde yaşadığını beyan ettiğiniz kişilerin ve nüfus kayıt örneğinde yer alan kişilerin verileri  işlenebilmektedir :

• Kimlik Bilgileriniz: Ad, soyad, doğum yeri, doğum tarihi, yaş, fotoğraf, kimlik ve kimlik numarası;
  • İletişim Bilgileriniz: İşyeri adresi, ev adresi, e-posta, telefon, cep telefonu, yerleşim yeri, diğer adres kayıt sistemi kayıtları;
  • Banka Hesap Verileriniz: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler adına bankaların yurt içi şubelerinde açılmış olan, tasarruf mevduatı niteliğindeki, Türk Lirası, yabancı para veya kıymetli maden depo hesabı cinsinden, vadeli-vadesiz mevduat hesabı ile özel cari hesap ve katılma hesabı verileri;
  • Sağlık Verileri: Sosyal yardım, burs ve diğer hizmet programlarının hak sahipliğinin tespitinde gerekli olan Engelli Sağlık Kurulu Raporları, Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporları, Erişkinler İçin Sağlık Kurulu Raporları, kronik hastalık bilgisi, aşı takip bilgisi gibi gerekli olan sağlık verileri ile sosyal hizmet sunumunda gerekli olan diğer sağlık verileri;
  • Siber Güvenliğe İlişkin Verileriniz: Kullanıcı adları, şifreler, denetim izleri, IP adresi, WEB sayfası erişim logları ile logları içeren siber güvenliğe ilişkin veriler;
  • Varlık Verileri: Gayrimenkul bilgileri, araç bilgileri ve diğer menkul bilgileri, vergi bilgileri;
  • Diğer kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, Türk Kızılay ve diğer STK’lardan elde edilen/edilebilecek veriler.

Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Kişisel verileriniz ve yasal velisi olduğunuz çocuklar ile vasisi olduğunuz kişilerin ve hanenizde yaşadığını beyan ettiğiniz kişilerin ve nüfus kayıt örneğinde yer alan kişilerin verileri, SAYIN VAKFI  tarafından gerekli görülmesi halinde,

• Yürütülen/Yürütülecek tüm sosyal yardım, burs ve diğer hizmetlerden faydalandırılmak,
  • İhtiyaç sahipliğinin tespitinde kullanılmak,
  • Sosyal yardım, burs ve diğer hizmetler alanında veri tabanı oluşturmak,
  • Faaliyetlerini geliştirmek için araştırma, geliştirme ve bilimsel faaliyetler yürütülmesi amacıyla,

işlenecektir.

İşlenen Kişisel Verilerin Aktarımı

Kişisel verileriniz ve yasal velisi olduğunuz çocuklar ile vasisi olduğunuz kişilerin ve hanenizde yaşadığını beyan ettiğiniz kişilerin ve nüfus kayıt örneğinde yer alan kişilerin verileri; KVK Kanunu’nun kişisel verilerin aktarılması ve yurtdışına aktarılmasına ilişkin hükümleri kapsamında işbu Aydınlatma Metninde yer alan amaçlarla; yurt içindeki kanunen yetkili kamu resmi kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, Türk Kızılay, kolluk kuvvetleri, mahkemeler ve icra müdürlükleri, bilimsel araştırma kurumları, ilişkili olduğumuz üçüncü taraf gerçek ve tüzel kişiler, Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. ile paylaşılabilecektir.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz ve yasal velisi olduğunuz çocuklar ile vasisi olduğunuz kişilerin ve hanenizde yaşadığını beyan ettiğiniz kişilerin ve nüfus kayıt örneğinde yer alan kişilerin verileri, KVK Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak beyanlarınıza istinaden SAYIN VAKFI veri tabanı ile diğer kamu, kurum ve kuruluşlarının veri tabanlarından sorgulama usulü ve hane ziyaretleriyle toplanır.

Toplanan veriler;

KVK Kanunu’nun 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca kanunlarda açıkça öngörülmesi, (ç) bendi uyarınca veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi ve (e) bendi uyarınca bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenebilmektedir.

İlgili Kişilerin Hakları ve Veri Sorumlusuna Başvuru

İnternet ortamı, haberleşme kanalları ve şahsen yapılabilecek sosyal yardım, burs ve sosyal hizmet başvuru sahipleri KVK Kanunu’nun 11 inci maddesi kapsamında;

1. Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

1. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  2. Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  3. (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  4. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

Haklarına sahiptir.

Başvuru sahipleri bu haklarını, KVK Kanunu’nun 13 üncü maddesi ve Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ hükümleri çerçevesinde SAYIN VAKFINA başvurmak suretiyle kullanabilir.

KVK Kanunu’nun 13 üncü maddesi uyarınca yapılacak yazılı başvurular  " SAYIN VAKFI Organize Sanayi Bölgesi 1.Cadde 1.Sokak No:45 AFYONKARAHİSAR " adresine; iletilmelidir.

Ayrıca bu aydınlatma metni ile açık rıza formunun bir örneğine SAYIN VAKFI ‘nın https://sayinvakfi.org/  adresinden erişim sağlanabilecektir.

AÇIK RIZA FORMU

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun (KVK Kanunu) ilgili hükümlerine uygun olarak Veri sorumlusu sıfatıyla SAYIN VAKFI tarafından özel nitelikli kişisel verilerimin;

Sosyal yardım, burs ve diğer hizmet başvurumun değerlendirilmesi, ihtiyaç sahipliğimin tespit edilebilmesi, sosyal yardım, burs ve diğer hizmetlerden faydalandırılabilmek ile sosyal yardım, burs ve diğer hizmetleri veri tabanının oluşturulabilmesi için ilgili süreç kapsamında işlenme amacı ile sınırlı olmak üzere kullanılmasına, kaydedilmesine, işlenmesine ve aktarılmasına gereken süre zarfında saklanmasına açık rızam olduğunu ve bu hususta tarafıma gerekli aydınlatmanın yapıldığını;

Kabul ve beyan ediyorum.

Vermiş olduğum bilgilerimin doğruluğunu beyan ve taahhüt ediyorum.

Söz konusu bilgilerin gerçeğe aykırı olduğunun tespiti halinde doğabilecek her türlü hukuki ve cezai sorumluluğu kabul ediyorum.